ВОВК МИРОН ВАСИЛЬОВИЧ

кандидат педагогічних наук,

професор кафедри педагогіки початкової освіти,

«Заслужений працівник освіти і науки України»

,

 

 

<strong>Персональна інформація</strong><strong>Наукові соціальні мережі</strong><strong>Контакти</strong>

Вовк Мирон Васильович ‒ кандидат педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти. У 1971 році закінчив музичний факультет Івано-Франківського державного педагогічного інституту імені Василя Стефаника. Працював викладачем музичних дисциплін у Запорізькому педагогічному училищі, де і розпочалася його викладацька та музично-творча діяльність.

  У 1976 р. пройшов по конкурсу на посаду викладача кафедри теорії історії музики та гри на музичних інструментах Івано-Франківського державного педагогічного інституту  імені Василя Стефаника.

  У 1983 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Самостійна музична діяльність молодших школярів», за спеціальністю 13.00.01 ‒ теорія і історія педагогіки і був направлений міністерством освіти на посаду завідувача кафедри мистецьких дисциплін у Бердянський державний педагогічний інститут імені Поліни Осипенко. У 1984 р. отримав звання доцента.

  З 1988 року працював доцентом кафедри мистецьких дисциплін Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а з 2005 року завівдував кафедрою. М.В. Вовк є членом науково-методичної ради та Вченої ради Педагогічного факультету. Має великий науково-практичний досвід в галузі підготовки науково-педагогічних кадрів та музичного розвитку майбутніх вчителів початкової освіти.

  Під його керівництвом підготовлено і захищено 6 кандидатів педагогічних наук, за спеціальністю 13.00.04 ‒  теорія та методика професійної освіти. У науковому доробку проф. Вовка М.В. більше 140 наукових праць. У тому числі 8 ‒ наукових посібників та підручників під грифом міністерства освіти і науки України, 2 ‒ хрестоматійні посібники та 3 ‒ монографії.

  За плідну працю, як вченому і педагогу, у 2012 році М.В. Вовку було присвоєно звання професора кафедри мистецьких дисциплін, а у 2015 році, за багаторічну науково-педагогічну працю і громадську діяльність,  нагороджений почесною грамотою Міністерства освіти і науки України та присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти і науки України». Більше 14 років проф. Вовк М.В. завідував кафедрою мистецьких дисциплін, вивів її на високий науковий і навчально-методичний  рівень. Під його орудою функціонувало сім художньо-творчих колективів, керованих викладачами кафедри вокально-хорового, інструментального та хореографічного спрямування.

Наукова діяльність:

  Вовк М.В. працює над дослідженням проблеми української музичної етнопедагогіки. Ним видано фундаментальні праці: «Основи української музичної етнопедагогіки», «Функціонування і розвиток музичної етнопедагогіки» та «Музична етнопедагогіка у контексті творчого розвитку українців»,  а також досліджує наукові проблеми з історії української музики та музичної психології. Здійснює керівництво магістерськими науковими дослідженнями.

http://orcid.org/0000-0001-7657-5028

https://scholar.google.com.ua/citations?user=3d9oC3AAAAAJ&hl=uk

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

Педагогічний факультет

Кафедра педагогіки початкової освіти

                     м. Івано-Франківськ, вул. С. Бандери,1., 308 каб.

е-mail: myron.vovk@pnu.edu.ua

тел.: 0957151026.