МАТВЕЄВА НАТАЛІЯ ОЛЕКСІЇВНА

кандидат педагогічних наук,доцент,

доцент кафедри педагогіки початкової освіти

 

<strong>Персональна інформація</strong><strong>Наукові соціальні мережі</strong><strong>Контакти</strong>

Матвеєва Наталія Олексіївна у 1995 році закінчила Державний вищий навчальний заклад «Прикарпатський університет імені Василя Стефаника» за спеціальністю «Російська мова та література» та здобула кваліфікацію вчителя російської мови та літератури

Професійна діяльність

З 1988 року по 2000 рік працювала на посаді секретаря деканату Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський університет імені Василя Стефаника», а з  2000 по 2009 рік – на посаді методиста заочного відділення Педагогічного факультету цього ж вузу.

З 2005 року – асистент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Педагогічного інституту.

З 2004 по 2008 рік – навчалася у аспірантурі за спеціальністю 13.00.01 «Загальна педагогіка та історія педагогіки» ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». У 2009 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Організація науково-методичної роботи з учителями початкової загальноосвітньої школи в Україні (1945-1990 рр.)» та отримала науковий ступінь кандидата педагогічних наук.

У 2013 році присвоєно вчене звання доцента кафедри теорії та методики початкової освіти.

У 2014 р. проходила стажування на кафедрі загальної та соціальної педагогіки Львівського національного університету імені Івана Франка та у 2016 р. – курси підвищення кваліфікації у м. Хелм (Вища Школа Заводова, Польша). Тема: «Wykorrzystania zaawansowanych technologii informatycznych w zarzadzaniu instytucjami edukacyjnymi».

Наукова діяльність

Автор 13 навчально-методичних посібників, понад 80 статей у фахових та інших наукових виданнях; співавтор колективних монографій.

Учасник Всеукраїнських і Міжнародних науково-практичних конференцій, українсько-польського проекту «Kultura, historia, traducja w poszukiwaniu wspolnych wartosci» (2016) та Міжнародного проекту «Розвиток культури демократії в педагогічній освіті в Україні, Норвегії та Палестині» (2018/2019 р.).

Активно працює над кафедральною науковою темою: «Розвиток особистості молодшого школяра в умовах гірської школи».

Сфера наукових інтересів включає різноманітні аспекти організації інклюзивного навчання у школі, виховної роботи з учнями щодо формування толерантного ставлення до осіб з особливими потребами, підвищення кваліфікації учителів початкових класів та їх рівня педагогічної майстерності тощо.

Навчальна діяльність

Забезпечує читання дисциплін: «Основи інклюзивної освіти», «Філософія інклюзивної освіти», «Управління школою з інклюзивним навчанням», «Педагогічна інноватика», «Педагогічна майстерність», «Інноваційні методики освітньо-виховної роботи ЗОШ з інклюзивним навчанням».

Здійснює керівництво магістерськими роботами, студентськими науковими статтями.

Керівник проблемно-пошукової та наукової студентських груп («Підвищення педагогічної майстерності майбутнього педагога», «Формування умінь і навичок роботи майбутнього педагога з учнями з особливими освітніми потребами»).

Організаційна діяльність

Керівник-методист практики студентів III-го курсу заочної форми навчання Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» з 2015 н.р.

Виховна діяльність

Здійснює керівництво академічною групою ПО-21 денної форми навчання Педагогічного факультету.

 

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

Педагогічний факультет кафедра педагогіки початкової освіти

м. Івано-Франківськ

вул. Бандери, 1/308

nataliia.matveieva@pnu.edu.ua

тел. +380342-75-09-12