РУСИН ГАЛИНА АНДРІЇВНА

 

 

доктор педагогічних наук, доцент,

доцент кафедри педагогіки початкової освіти

 

<strong>Персональна інформація</strong><strong>Наукові соціальні мережі</strong><strong>Контакти</strong>

Русин Галина Андріївна у 1989 році закінчила Луцьке педагогічне училище імені Ярослава Галана отримала диплом спеціаліста  з відзнакою за спеціальністю «музичне виховання» та здобула кваліфікацію вчитель музики, музичний вихователь.

У 1994 році закінчила Прикарпатський університет імені Василя Стефаника отримала диплом за спеціальністю «музика» та здобула кваліфікацію учитель музики.

Працювала в дошкільних закладах освіти в м. Калуш,  вчителем музики в ЗОШ № 7, Калуському училищі культури, філії Тернопільської національної академії на кафедрі «Психології та педагогіки».

З 2003-2006  здобувач в Інституті проблем виховання АПН України, в лабораторії сімейного виховання.

З 2005 року розпочала викладацьку діяльність в університеті.

У 2006 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Виховання учнів початкової школи на традиціях лемківської сім”ї» за спеціальністю 13.00.07 «Теорія та методика виховання».

У 2009 році закінчила  Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю «Менеджмент ЗЕД» та здобула кваліфікацію менеджер-економіст.

Русин Г.А. є членом Вченої ради Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та заступник декана факультету з виховної роботи.

Пройшла стажування в Жешувському університету (Республіка Польща, 2017), Державна вища професійна школа (Республіка Польща, 2018). На основі підписаної Угоди між Педагогічним факультетом та факультетом Математики та інформатики Державної вищої професійної школи в м. Холм, з 2014 року студенти спеціальності «Початкова освіта» проходять пасивну педагогічну практику в загальноосвітніх школах в м. Хомл (Республіка Польща).

 Наукова ступінь: кандидат педагогічних наук

 Вчене звання: доцент (2011)

 Наукова діяльність: автор понад 60 наукових публікацій з них написання методичних, наукових та навчальних посібників, статей, підручників. Участь у науково-практичних конференціях; публікації у фахових та іноземних виданнях. Автор 2-х статей, які опубліковані англійською мовою у періодичних виданнях. Є учасником, організатором та співорганізатором низки міжнародних і всеукраїнських конференцій,  науково-методичних семінарів з питань розвитку початкової і професійно-педагогічної освіти (Польща, Словаччина).

  Координатор наукової співпраці педагогічного факультету з факультетом математики та інформатики в Державній вищій професійній школі в м. Холм (Республіка Польща).

  Сфера наукових інтересів: родинне виховання, використання  етнопедагогіки в навчально-виховному процесі вищої школи, підвищення педагогічної майстерності та  професіоналізму майбутніх фахівців, інноваційні технології навчання.

 Навчальна діяльність: забезпечує викладання навчальних дисциплін: Вступ до спеціальності», «Загальні основи педагогіки»,«Дидактика», «Теорія виховання», «Педагогічна майстерність», «Педагогічні технології в початковій школі»,  «Основи науково-педагогічних досліджень», спецкурс за вибором. Здійснює наукове керівництво магістерськими роботами. Керівник студентської проблемної групи «Педагогічні умова організації оптимального педагогічного процесу в початковій школі».

     Нагороджена грамотами ректорату ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (2008, 2015, 2016, 2017), подякою від Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (2019).

http://orcid.org/0000-0001-9601-5466h

ttps://scholar.google.com.ua/citations?hl=ru&view_op=list_works&gmla=AJsN-F7ZrPtky4JyEiycu3E13-PyACdQ0WofcRRiymKQBYhABJtX6SW9XgHGW0fGKwpWXTfptvOM0UANSPf_zblbN5ec7sDMGAAX6_BMHSn5bduEy9uvwjq96E3emQw8irRsV9EhpKCZ&user=XCh33R8AAAAJ

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника»
Педагогічний факультет
Кафедра педагогіки початкової освіти
м.Івано-Франківськ, вул.Бандери, 1, 308 каб.
Тел.: +380342-75-09-12

galina.rusyn@pnu.edu.ua