Участь доцента кафедри Лариси Сливки у конференції “Педагогіка здоров’я”

18-19 травня 2018 року доцент кафедри педагогіки початкової освіти Лариса Сливка приймала участь у VIII Всеукраїнській науково-практичній конференції «Педагогіка здоров’я», яка відбулася у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди. Організатором конференції виступила кафедра спеціальної, інклюзивної і здоров’язбережувальної освіти (завідувач кафедри ‒ Бойчук Юрій Дмитрович, доктор педагогічних наук, професор).

Урочисто відкрив конференцію доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, ректор ХНПУ імені Г.С.Сковороди Прокопенко Іван Федорович.

Програма першого дня конференції охоплювала широкий спектр теоретичних і практичних питань, про що засвідчили назви секцій, а саме: «Актуальні проблеми корекційної педагогіки та інклюзивної освіти», «Теоретичні і прикладні аспекти здоров’язбереження», «Екологія і здоров’я людини. Сучасні методи оздоровлення. Методика навчання здоров’ю». Місцем проведення другого дня конференції став Комунальний заклад «Харківський обласний спеціальний навчально-виховний комплекс». Тут відбулися презентація закладу, концерт за участю вихователів та вихованців цієї освітньо-виховної установи і робота майстер класів.

Лариса Сливка виступила на секційному засіданні із доповіддю «Проблеми здоров’я дітей та молоді в Україні (за статистичними матеріалами минулих років)» та відвідала майстер-клас «Авторитаризм як причина стресів, хвороб і неуспішності дітей у школі. Шляхи його подолання».