Проект підтримки Фінляндією реформи української школи

Міністерство освіти і науки України презентувало проект із підтримки Фінляндією реформи освіти в Україні “Нова українська школа”. “Наш проект, який ми реалізуємо спільно з колегами з Фінляндії, буде таким, який розвиває стратегічні ідеї (“Нової української школи” – ІФ)”, – сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації проекту Learning together із підтримки Фінляндією реформи “Нова українська школа” в п’ятницю в Києві.

Зазначено, що проект “Фінська підтримка реформи української школи” – це двостороння ініціатива уряду Фінляндії та Міносвіти України. Його впровадження відбувається в межах угоди між Україною та Фінляндією, яку було ратифіковано в 2018 році. Проект, розрахований на чотири роки, фінансує Міністерство закордонних справ Фінляндії та Європейський Союз. Він буде спрямований на розвиток компетентностей учителів, підвищення їхньої кваліфікації, підтримку інституцій з підвищення кваліфікації вчителів, а також підготовку профстандартів для директорів та вчителів початкових класів.

Також під час проекту буде розроблено нову комунікаційну стратегію Міносвіти з популяризації освіти. Крім того, здійснюватиметься робота з розвитку освітнього середовища щодо створення ринку електронних освітніх ресурсів та щодо створення нових стандартів з управління освітою.

Презентацію проекту «Learning together» з підтримки Фінляндією реформи шкільної освіти в Україні можна переглянути за адресою:

https://ru-ru.facebook.com/UAMON/videos/253919015494283/