Звітна наукова конференція викладачів кафедри

20 березня 2019 року відбулося секційне засідання викладачів кафедри педагогіки початкової освіти у рамках проведення звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2018 рік.

На засіданні з науковою доповіддю на тему «Особливості розвитку системи початкової освіти в Україні на сучасному етапі» виступила доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри Оліяр М.П.  Вона зазначила, що головними компонентами, на які повинні орієнтуватися майбутні фахівці у галузі початкової освіти, є: новий зміст освіти, заснований на формуванні компетентностей, потрібних для успішної самореалізації в суспільстві; орієнтація на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм; наскрізний процес виховання, який формує цінності; педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками. В закладах вищої освіти повинна здійснюватися якісна підготовка майбутніх учителів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи. Окрім того, значну увагу звернено  на проблему використання інноваційних педагогічних технологій у роботі викладачів закладу вищої освіти.

Викладачі кафедри взяли активну участь в обговоренні різнопланових актуальних проблем, а саме: про старт Нової української школи, розвиток інклюзивної освіти, підвищення рівня професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів тощо.

З програмою конференції можна ознайомитися на сайті університету – (http: //nauka.pnu.edu.ua)