ЛИПА ІРИНА ЮЛІАНІВНА

кандидат педагогічних наук, доцент,

доцент кафедри педагогіки початкової освіти 

 

 

Персональна інформаціяНаукові соціальні мережіКонтакти

Липа Ірина Юліанівна у 1981році закінчила Івано-Франківський державний педагогічний інститут імені Василя Стефаника, отримала диплом з відзнакою за спеціальністю «Музика і співи» та здобула кваліфікацію вчителя музики і співів.

Професійна діяльність

З 1981 року працювала на посаді концертмейстера вокально-диригентської кафедриІвано-Франківськогодержавного педагогічного інституту імені Василя Стефаника.

З 1983 року – викладач теоретико-інструментальної кафедри Івано-Франківського державного педагогічного інституту імені Василя Стефаника.З 1985 року – асистент кафедри педагогіки та методики початкового навчання, асистент кафедри музики з методикою її викладання.З 1988 року – аспіранткаНауково-дослідного інституту Художнього  виховання АПН СРСР(м.Москва).З 1992 року – асистент кафедри музики з методикою її викладання Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.

У 1993 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Дискусійний музичний клуб як засіб розвитку музичних інтересів школярів-підлітків» в Дослідницькому центрі естетичного виховання Інституту розвитку особистості РАО (м.Москва). З 1994 року – на посаді доцента кафедри музики Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. У 1996 році присвоєно звання доцента. З 2002 року – доцент кафедри співів і диригування. З 2005 року – доцент кафедри мистецьких дисциплін Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. З 2009 року – доцент кафедри мистецьких дисциплін початкової освіти.

З 2016 р. – доцент кафедри педагогіки початкової освіти  Педагогічного інституту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Науковийступінь: кандидат педагогічних наук.

Вчене звання: доцент.

Науковадіяльність: авторпонад 120публікацій наукового та навчально- методичного характеру, учасникМіжнародних і Всеукраїнськихнауково-практичнихконференцій.

Сфера науковихінтересів – актуальні проблеми використання інноваційних  освітніх технологій в процесі викладання музично-педагогічних дисциплін у вищій школі. Цікавитьсягуманітарними науками, середяких: філософія, музична психологія, теорія та методика музичної освіти.

Навчальнадіяльність:

забезпечуєвикладаннянавчальнихдисциплін: «Основи музичного виховання в початковій школі та практикум зі шкільного репертуару», «Вокально-хорова робота і диригування», «Основи вокально-хорового мистецтва і диригування», «Основний музичнийінструмент», «Практикум зі шкільного музичного репертуару».

Здійснюєкерівництвомагістерськими роботами. Керівник  студентськогонауковогогуртка  «Актуальніпроблемимузичноїпедагогіки».

Організаційна  діяльність:член науково-методичної ради Педагогічного факультету, брала участь в організаціїУніверситетуобдарованоїдитини (УОД) при ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Виховнадіяльність:  неодноразово була академнаставникомстудентськихгруп.

Здійснюєволонтерську, просвітницькудіяльність.

Нагороджена грамотами Головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації (2010р., 2012р.), Департаментом  освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації (2015р.), неодноразово грамотами ректорату (зокрема за зайняте 2-е місце в огляді-конкурсі «Краща академічна група ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» 2012р.), грамотами дирекції Педагогічного факультету.

http://orcid.org/0000-0002-1666-2346

https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=c6_sujIAAAAJhttps://www.researchgate.net/profile/Iryna_Lypa

ДВНЗ «Прикарпатськийнаціональнийуніверситетімені В. Стефаника»

Педагогічний факультет

кафедрапедагогікипочатковоїосвіти

м.Івано-Франківськ, вул.Бандери, 1, 308 каб.

E-mail: iryna.lypa@pnu.edu.ua

Тел.: +380342-75-09-12