Викладачами кафедри проведено тренінгові заняття зі студентами педагогічного факультету

У рамках реалізації швейцарсько-українського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» завідувач кафедри педагогіки початкової освіти Марія Оліяр та доцент Любомира Ілійчук провели тренінгові заняття зі студентами І курсу ОР «магістр» спеціальності «Початкова освіта».

Під час занять було розглянуто сучасні підходи до громадянського виховання за умов реалізації Концепції нової української школи в Україні, проаналізовано основні методичні засади організації та проведення демократичного уроку. Заняття проводилися на основі адаптованих практичних занять з ОДГ/ОПЛ, які забезпечили взаємодію та активність майбутніх учителів початкових класів у вирішенні ключових завдань та презентації отриманих результатів.

Студенти-магістранти відзначили, що освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини є актуальним напрямом роботи в сучасній початковій школі і має реалізуватися як під час вивчення навчальних предметів, так і в позакласній роботі. Цінним, на думку майбутніх фахівців, є те, що задекларовані в Концепції НУШ шкільна автономія, педагогічне партнерство, дитиноцентризм можна реалізувати насамперед через практичне втілення цінностей демократії та прав людини в освітній процес, організацію діяльності школи та управління нею.