Літературно-освітній workshop «Дорога любові» й майстер-клас «Література та інклюзія»

2 листопада 2018 року у межах Тижня інклюзії на педагогічному факультеті кафедра педагогіки початкової освіти провела літературно-освітній Workshop «Дорога любові» й майстер-клас «Література та інклюзія».
Студенти 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» під модераторством доктора педагогічних наук, професора Благун Наталії Михайлівни, доктора філологічних наук, професора Деркачової Ольги Сергіївни, кандидата філологічних наук, доцента Гуменюк Ірини Михайлівни у художньо-популярній формі актуалізували проблему освіти дітей з особливими потребами.
Присутніх розчулив виступ професора Наталії Михайлівни Благун з проникливим читанням поезії Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти – Людина?». Глибоко трагічні відчуття молодих батьків, які отримали звістку про неповносправність своєї дитини, вдалося передати зі сцени завдяки майстерності студенток групи ПО-22.
Студенти групи ПО-21 презентували майстер-клас на основі твору Анни Хьоглунд «Про це говорять лише з кроликами» зі створення леб-бука – інтерактивної саморобної книги яка допомагає дітям з особливими потребами у вивченні та закріпленні навчального матеріалу, у розвитку здібностей школярів, комунікативних умінь та командної взаємодії. Студенти відповіли на численні запитання присутніх у залі щодо методики і технології леб-букінгу.
Лейтмотивом заходу звучали слова: «Народження дитини – то велике чудо! Якою б вона не була!»