Літературний digital-бранч «Робота з художніми текстами»

16 квітня студенти групи ПО-42 педагогічного факультету провели літературний digital-бранч для вчителів та учнів шкіл Івано-Франківська та області «Робота з художніми текстами». Організаторками заходу виступили викладачки ПНУ ім. В. Стефаника – професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О. С. і доцентка кафедри української літератури Вівчарик Н. М. Наталія Вівчарик наголосила на важливості літературної освіти як невід’ємної складової «Концепції художньо-естетичного виховання учнів у загальноосвітніх навчальних закладах». Ольга Деркачова розповіла про особливості інклюзивної літератури та роботи з художніми текстами.

            Студентки розповіли про можливості презентацій у Microsoft Sway, а також представили свої напрацювання: Івасюк Уляна розповіла про Андрія Бачинського та його книгу «140 децибелів тиші», Кучер Іванна – про книгу «Просто тому що» Ребекки Елліотт, Сисак Христина ознайомила присутніх з книгою Р. Дж. Паласіо «Диво», Равх Христина – з твором Еріка-Емманюеля Шмітта «Оскар і Рожева пані», Рубаняк Богдана – з романом «Увесь цей світ» Ніколи Юн, Лотоцька Романія та Чепіль Уляна з книгами для маленьких читачів «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» Оксани Драчковської, «Магда і вітер» Ірини Мориквас.

            На захід були запрошені учні та вчителі шкіл с. Горошова Чортківського р-ну Тернопільської області, м. Перемишляни Львівської обл., Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Івано-Франківської обл.