Відбулася звітна наукова конференція студентів педагогічного факультету

7 квітня 2022 р.  відбулася  звітна наукова конференція студентів педагогічного факультету. На засіданні підсекції педагогіки початкової освіти з доповідями виступили студенти
3-4 курсів ОР Бакалавр та студенти 1 курсу ОР Магістр. Доповіді молодих науковців були присвячені актуальним науковим проблемам, а саме: особливостям навчання учнів початкових класів в умовах пандемії (Надія П’ятка); використанню інноваційних технологій, педагогіки партнерства в НУШ (Ольга Паньків, Тетяна Почіль); розвитку  діалогічного мовлення молодших школярів (Мар’яна Перчик); шляхам організації інклюзивного навчання в початковій школі (Вікторія Дутка, Анна Хайнус), ігрової діяльності учнів (Вікторія Дуда, Мар’яна Стрілецька),  особливостям формування емоційного інтелекту здобувачів початкової освіти (Вікторія Когут), організації STEM, STEAM, STREAM-освіти (Ірина Дзера), використанню інноваційних форм і методів навчання – літературних квестів, коміксів, карток Проппа (Надія П’ятка, Ірина Корнутич, Софія Якимів), організації музично-гурткової роботи в початковій школі (Христина Говдяк), використанню прислівїв і приказок  на уроках української мови (Ангеліна Павлюк) та ін.

Студенти  продемонстрували свої дослідницькі вміння,  інноваційні підходи до вирішення актуальних наукових проблем, бажання і надалі продовжувати наукові пошуки. Як зазначила завідувач кафедри педагогіки початкової освіти М.П. Оліяр,  доповіді були грунтовні, цікаві і засвідчили про те, що на педагогічному факультеті зростає  плеяда молодих перспективних науковців. Вона висловила вдячність науковим керівникам за належну підготовку студентів до конференції.

Головний редактор наукового фахового видання з педагогічних наук «Гірська школа Українських Карпат» професор Г.В.Білавич запросила доповідачів спільно з науковими керівниками опублікувати в журналі статті за темами виступів. Результати наукових пошуків студентів будуть також опубліковані у щорічному збірнику науково-методичних праць викладачів і студентів, який видається на кафедрі педагогіки початкової освіти.