ЦЮНЯК ОКСАНА ПЕТРІВНА

доктор педагогічних наук, професор

професор кафедри педагогіки початкової освіти

Персональна інформаціяНаукові соціальні мережіКонтакти

Цюняк Оксана Петрівнадоктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки початкової освіти, викладач Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, «спеціаліст вищої категорії», педагогічне звання «викладач-методист».

У 2005 році закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, отримала диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Початкове навчання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів, практичного психолога в закладах освіти, викладача.

З 2003 року працювала на посаді секретаря-діловода Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

З 2012 по 2014 рр. навчалася у аспірантурі Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України (м. Київ).

З 2014 р. розпочала свою науково-педагогічну діяльність на кафедрі теорії та методики початкової освіти.

У 2015 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Формування професійної культури майбутніх магістрів початкової освіти у вищих навчальних закладах» за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти у Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України (м. Київ).

З 2018 року навчалася у докторантурі Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України (м. Київ).

У 2020 році присвоєно вчене звання «доцент».

У 2020 році захистила докторську дисертацію на тему «Система професійної підготовки майбутніх магістрів початкової освіти до інноваційної діяльності» за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти у Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України м. Київ.

У 2022 році присвоєно вчене звання «професор».

 

Сфера наукових інтересів охоплює широкий спектр актуальних проблем педагогічної інноватики та освітньої практики, зокрема: проблеми професійної підготовки майбутніх магістрів початкової освіти до інноваційної діяльності у закладах вищої освіти; професійна підготовка майбутніх вчителів початкової школи в умовах цифрової трансформації освіти; формування професійної культури майбутніх педагогів; проблеми теорії і практики професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів у закладах вищої освіти; проблеми використання інноваційних освітніх технологій та інноваційних підходів до викладання навчальних дисциплін у закладах вищої освіти; формування інноваційної компетентності сучасного вчителя початкових класів та викладача закладів вищої освіти.

 

НАУКОМЕТРІЯ

Google Scholar https://scholar.google.ru/citations?user=IQoHuqAAAAAJ&hl=ru

ORCID http://orcid.org/0000-0002-4573-1865

ResearchGate https://www.researchgate.net/profile/Oksana-Tsiuniak

          Забезпечує викладання навчальних дисциплін: «Педагогічна інноватика», «Етнопсихологія», «Практична психологія в початковій школі», «Конфліктологія», «Актуальні проблеми практичної психології у закладах освіти», «Методика трудового навчання з практикумом», «Академічна доброчесність у науковій діяльності», «Сучасні тенденції розвитку теорії та методики професійної освіти». Здійснює керівництво дипломними роботами на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Організаторка благодійного ярмарку «Творимо добро своїми руками» (2014-2019), за участю студентів Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та педагогічного факультету (https://www.youtube.com/watch?v=-ZvZfUsNEVk, https://www.youtube.com/watch?v=PUvPwt-ZOQQ,

https://www.youtube.com/watch?v=TTLlXFIc_iE.

https://gk-press.if.ua/tvorymo-dobro-svoyimy-rukamy-frankivski-studenty-vlashtuvaly-blagodijnyj-yarmarok/).

Провела виховні заходи: «А над світом українська вишивка цвіте» (2015), «Величне і прекрасне слово Мати! Від неї все на світі! Навіть світ…!» (2017), «Духовні цінності сучасної молоді» (2016), «Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня в вирій полетіла…» (2015), «Вишиванка і родина – моя квітуча Україна (2018), «Волонтерство: мобільність, оперативність, людяність» (2017); «Вогонь Шевченкового слова» (2021), «Україна цвіте вишиванками» (2021), «Україна у серці» (2021), онлайн виховний захід «Пам’ятаємо Героїв Крут» (2022), «Ми українці: честь і слава незламним» (2022), онлайн захід-реквієм «Герої Небесної Сотні – Ангели майдану» (2022), флешмоб «Віримо у нашу перемогу» (2022). Заходи профорієнтаційного спрямування із студентами Івано-Франківського коледжу, а саме: тренінг «Мистецтво бути вчителем» (2019), квест «Учитель – не просто професія, це – покликання» (2018).

         Нагороджена грамотами дирекції Педагогічного інституту (2012, 2015), Подякою Керівництва Центру українсько-європейського наукового співробітництва за співпрацю та участь у статусі лектора у Всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації «Управління якістю науково-дослідницької діяльності у закладах вищої та фахової передвищої освіти в умовах воєнних реалій» (Ужгород-2022); Подякою ректора Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради. Луцьк-2021; Дипломом за активну участь у семінарах виставки і представлення освітніх інноваційних технологій (Національна академія педагогічних наук України,     20−21 листопада, 2020); За активну участь у проєкті «Університет обдарованої дитини (2019); Почесною грамотою Архієпископа і Митрополита Івано-Франківської УГКЦ Володимира Війтишина (2012), Подякою благодійної організації «Рочестер Майдан» (ROC Maidan) (2014).

 

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника»

Педагогічний факультет

Кафедра педагогіки початкової освіти

м.Івано-Франківськ, вул.Бандери, 1, 308 каб.

E-mail:  oksana.tsiuniak@pnu.edu.ua

Тел.: +380342-75-09-12