Викладачі кафедри взяли активну участь у книжковому фестивалі «СЛОВО»

9-12 травня 2019 р. в м. Івано-Франківську проходив  книжковий фестиваль «Слово», партнером якого вже вдруге виступив Прикарпатський університет. У програмі – презентації нових книг, спілкування із авторами, прес-конференції, круглістоли, відкриті лекції. Мета заходу – підвищення рівня культури, грамотності та освіти нашого суспільства, популяризація читання, української книги та видавництв, а також важливості  слова, комунікативної культури у всіх аспектах нашого життя. У фестивалі взяли участь як  українські видавці, так і гості та учасники із Молдови, Бельгії, Данії та інших країн.

У рамках фестивалю відбувався книжковий ярмарок, який допомогли провести, а також відвідали та придбали нові книжкові видання викладачі і студенти Педагогічного факультету. Було проведено  тематичний  круглий  стіл  «Стан освіти, як це впливає на стан суспільства, ключові перешкоди у навчанні та шляхи їх подолання. Роль словників у процесі навчання». Модератор круглого столу – професорка кафедри педагогіки початкової освіти Олена Будник, учасниками стали викладачі секції української мови професори Галина Білавич,  Наталія Благун, доценти ІринаГуменюк, Ореста Ткачук, Лариса Наконечна. Урамкаж проекту «Гірська школа» під час роботи круглого столу Оксана Стефюк, учитель-методист Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Івано-Франківської області як автор «Абетки маленького Гуцулятка» і «Словничок гуцульської говірки» разом зі своїми першокласниками представила нетрадиційні форми вивчення нових слів.

Професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О.С. модерувала круглі столи на теми: “Роль і вплив культури на стан нашого суспільства”, “Екологія на Землі та в Космосі. Вплив культури на безпеку нашого існування та виживання в сучасних умовах”, “Розвиток жанрової літератури”, “Сучасні дії по покращенню рівня читання, грамотності, освіти та популяризації читання”. У круглих столах взяли участь провідні фахівці, видавці, бібліотекарі, письменники та небайдужа громадськість.

Як зазначив ректор університету Ігор Цепенда, «проведення таких фестивалів є на часі. Ми повинні розуміти, що книга – це основа нашого життя».