Викладачі кафедри успішно пройшли тренінгові заняття “Додатки Google в освітній діяльності”

Упродовж 4-6 листопада 2019 року професорка Олена Будник, доцентки Інна Червінська та Тетяна Близнюк взяли активну участь у реґіональному семінарі-тренінгу “Додатки Google в освітній діяльності”, який проходив у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (Центр інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem»).

Інтерактивні заняття були організовані директоркою ТОВ «Академія цифрового розвитку», сертифікованою тренеркою Google for Education Антоніною Букач та доцентками кафедри математики та інформатики і методики навчання факультету математики та інформатики університету Олесею Власій і Ольгою Дудкою. Практичні вміння і навички щодо використання середовища Google допоможуть в організації наукової та навчально-методичної роботи, зокрема створенні онлайн-опитувань, власних відео, електронного портфоліо; проведенні онлайн-семінарів; оцінюванні результатів навчання студентів та ін.

Як зауважила професорка Олена Будник, додатки Google сьогодні істотно полегшують наукову і навчальну роботу викладача. Приміром, Google Клас – це безкоштовний сервіс з особистими обліковими записами Google,з допомогою якого досить зручно організувати комунікацію зі студентами при вивченні навчальної дисципліни, урізноманітними освітній процес з використанням електронних ресурсів і т.п. Тому у перспективі важливо, щоб більшість викладачів університету опанували ці вміння для практичного використання у професійній діяльності.