Викладачка кафедри педагогіки початкової освіти отримала гран-прі ІІІ Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея

11 вересня в Ужгороді відбулося нагородження переможців ІІІ Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея. У номінації «Мала проза» 1 місце отримала професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова Ольга Сергіївна за оповідання «Вода». Як зазначила авторка оповідання-переможця, це твір про вміння пробачати та відпускати, про здатність примати життя таким, яким воно є, це твір про любов, втрату і самотність.

Цьогоріч на конкурс подали понад 190 текстів з різних України та з-за кордону. До складу журі конкурсу увійшли: доктор філологічних наук, чендеєзнавець Сидір Кіраль, професор Київського університету ім. Б. Грінченка Микола Васьків, донька Івана Чендея, вчителька української мови та літератури Марія Чендей-Трещак, письменники Павло Вольвач, Олександр Гаврош, Сергій Федака, журналістка та аналітикиня Галина Плачинда.