Викладачі кафедри педагогіки початкової освіти організували проведення ХХ ювілейного радіодиктанту національної єдності

Сьогодні, в День української писемності та мови, у Прикарпатському національному університеті традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант єдності, до якого долучилися викладачі та студенти кафедри Цьогоріч це був ХХ ювілейний диктант. За умов карантину мовний флешмоб пройшов в університеті у режимі онлайн за допомогою університетської хмарної платформи pu.webex.com, до якої учасники змогли приєднатися як зі своїх робочих кабінетів так і з дому.

Організаторами заходу в університеті виступили викладачі кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету професорка Ольга Деркачова та доцентка Лариса Наконечна.

«Всеукраїнський радіодиктант єдності, який в університеті ми всі разом пишемо вже п’ятий рік поспіль, він не просто об’єднує, він показує, що ми об’єднані спільною українською мовою, любов’ю до неї, повагою і пошаною до слова», – зазначила професорка Ольга Деркачова.

Цьогоріч радіодиктант писали на тему – “Виклики книжкової ери». Він прозвучав на хвилях Українського радіо, Радіо Промінь та Радіо Культура. Текст диктанту, який написав відомий письменник і видавець Іван Малкович, читала акторка Римма Зюбіна.