На кафедрі педагогіки початкової освіти започатковано серію онлайн зустрічей зі старшокласниками Західної України

19 листопада на кафедрі педагогіки початкової освіти проведено профорієнтаційну відео конференцію зі 42 старшокласниками Ямницького, Галицького, Загвіздянського та Черніївського ліцеїв, що на Івано-Франківщині, та загальноосвітньої школи с. Руська Мокра Тячівського району Закарпатської області.

«Інноваційність проведення цього заходу, – зазначила на початку зустрічі її організаторка та модераторка – докторка педагогічних наук, професорка Галина Білавич, – насамперед полягає в тому, що вперше в нашому університеті такий захід організували самі студенти-другокурсники (група ПО-22), а  викладачі усіляко сприяли цьому. Особливість його в тому, що зустріч улаштували в новому форматі – практично-пізнавальному, де акценти зроблено на живе спілкування потенційних абітурієнтів зі студентами, викладачами і членами цьогорічної приймальної комісії (у формі запитань та відповідей)».

Проведенню заходу передувала копітка організаційна робота: активісти групи ПО-22 Мар’яна Перчик, Марія Пилипів, Надія П’ятка, Каріна Мірі, Ангеліна Павлюк, Анастасія Семко, Христина Савчук у школах, у яких навчалися, попередньо провели підготовчу профорієнтаційну роботу, ознайомивши старшокласників із необхідними презентаційними  матеріалами, шляхом інформування старшокласників про напрями підготовки (спеціальності) Педагогічного факультету, налагодження контактів у соцмережах, надсилання відео матеріалів про університет та факультет, урешті, створення віртуальної групи «Студент ПНУ – 2021», до якої ввійшли всі зацікавленні в подальшому навчанні в нашому університеті старшокласники. Власне, із цим контингентом потенційних абітурієнтів і відбулася зустріч.

У вітальному слові завідувачка кафедри педагогіки початкової освіти, докторка педагогічних наук Марія Оліяр  наголосила на низці переконливих аргументів, що підтвердили Франкову тезу «Учителем школа стоїть» та створили в уяві старшокласників образ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника як провідного закладу вищої освіти в регіоні. Про любов до професії вчителя, дітей, загалом людей як ключову професійну педагогічну якість розповіла кураторка групи ПО-22, кандидатка педагогічних наук, доцентка Марія Копчук-Кашецька. Від імені студентства до старшокласників звернулася Мар’яна Перчик, яка разом зі своєю мамою, учителькою української мови Ямницького ліцею Надією Перчик, організувала онлайн зустріч у рідній школі.

На запитання старшокласників дали вичерпні і ґрунтовні відповіді цьогорічні працівники приймальної комісії – кандидатка педагогічних наук, доцентка Любомира Ілійчук та кандидат фізико-математичних наук, доцент Олег Довгий.

Будемо раді бачити випускників шкіл Прикарпаття та Закарпаття 2021 року з-поміж студентів нашого університету!

Докладну інформацію про вступ до нашого університету, можливі зміни щодо умов прийому можна знайти тут: https://admission.pnu.edu.ua/