УЧАСТЬ У СОЦІАЛЬНОМУ ПРОЄКТІ «ПРОФЕСІЯ МАЙБУТНЬОГО І МІЙ ВИБІР СЬОГОДНІ»

26 листопада докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки початкової освіти Олена Будник провела вебінар з підвищення педагогічної майстерності для вчителів випускних класів та класних керівників закладів загальної середньої освіти міста Івано-Франківська та Івано-Франківської області на тему “Soft skills у роботі вчителя 2030”, який проходив на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem». Захід розпочав перший етап соціального проєкту “Професії майбутнього і мій вибір сьогодні”, започаткованому в нашому університеті 3 листопада.

У вебінарі взяли участь близько 300 педагогів, яким було представлено можливості університету щодо впровадження в освітній процес інноваційних методик викладання, підготовки вчителів для Нової української школи з використанням цифрових ресурсів та інструментів та підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Ураховуючи сучасні виклики, Олена Будник акцентувала на потребі розвитку цифрової компетентності педагогів, а також значенні профорієнтаційної роботи з учнями з виявлення їхніх інтересів, нахилів, спрямованості, соціальних настанов, мотивації вибору, готовності до самоаналізу та самооцінки, реального рівня домагань тощо. Анонсовано також низку цифрових ресурсів з реалізації окреслених завдань у професійно-педагогічній практиці.

«Сьогодні суспільні виклики зумовлюють те, що з’являються різні професії майбутнього, яких не було раніше. Учні зазвичай знають про типові професії. Поява нових професій, розвиток штучного інтелекту провокують нас до того, щоби знайомити учнів із сучасними, затребуваними на ринку праці новими професіями», – говорить доктор педагогічних наук, професорка Олена Будник.