Профорієнтаційна онлайн-зустріч з випускниками Івано-Франківського фахового коледжу

2 квітня 2021 р. відбулася профорієнтаційна онлайн-зустріч з випускниками Івано-Франківського фахового коледжу, в якій взяли участь завідувач кафедри педагогіки початкової освіти професор Оліяр М.П., доценти кафедри Л.В.Ілійчук, С.Ю. Довбенко. На зустрічі були присутні більше 110 випускників коледжу, а також їхні батьки.

Професор Оліяр М.П. у своєму зверненні до студентів наголосила на тому, що освітній комплекс «університет-коледж» покликаний забезпечити якнайвищий рівень освіти української молоді. У всьому світі молодь усвідомлює, що університетська освіта сьогодні – це життєва необхідність, головна умова професійної конкурентознадності та успішного кар’єрного росту. М.П. Оліяр підкреслила також переваги професії вчителя початкової школи і її затребуваність на ринку праці, схарактеризувала освітню програму спеціальності «Початкова освіта» першого (бакалаврського) рівня та розкрила можливості, які надає студентам для отримання якісної освіти Прикарпатський університет. Вона також запросила викладачів та студентів коледжу до участі у всеукраїнській науково-практичній конференції «Психолого-педагогічні аспекти творчості Василя Стефаника (до 150-річчя від дня народження)», зокрема запропонувала майбутнім абітурієнтам узяти участь у конкурсі студентських творчих робіт з теми «Василь Стефаник і сучасність».

У межах онлайн-зустрічі доцент Л.В. Ілійчук ознайомила студентів із правилами прийому на навчання, строками подачі заяв і термінами зарахування, надала інформацію про перелік конкурсних предметів для вступу на 3 курс та на 1 курс (за скороченим терміном навчання), наголосила на перевагах, які надає вступ в університет. Зазначено, що між Івано-Франківським фаховим коледжем і Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника укладено угоди, в рамках яким студенти мають можливість вступати лише за результатами ЗНО, не складаючи фахового іспиту з педагогіки.

На завершення зустрічі викладачі кафедри педагогіки початкової освіти відповіли на запитання студентів та надали їм інформацію щодо можливості отримання щотижневих консультацій з питань вступу-2021.