Професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О. С. взяла участь у спеціальному випуску токшоу «Позиція Галичини» (ОТБ «Галичина»), присвяченому Дню української писемності та мови.

9 листопада професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О. С. взяла участь у спеціальному випуску токшоу «Позиція Галичини» (ОТБ «Галичина»), присвяченому Дню української писемності та мови. Питання, що обговорювалися: українська мова в сучасних умовах, її вільний розвиток та сприяння цьому кожного українця, мова в освіті, мистецтві, політиці.

Ольга Деркачова розповіла про рівень грамотності студентів, зокрема і студентів педагогічного факультету, про проєкти, які популяризують мову і допомагають зробити інформаційний простір україномовним; наголосила на важливості читання та побутування української мови у всіх сферах і на всіх рівнях; звернула увагу на значення української мови у культурно-мистецькому просторі; а також розповіла про ХХІ Радіодиктант єдності, до якого долучаються педагоги та студенти нашого університету і який відбувається за ініціативи кафедри педагогіки початкової освіти.