Участь викладачів кафедри у онлайн-марафоні «Культура медійного діалогу в регіональному, національному та міжнародному контекстах».

22 січня 2022 року у День Соборності України викладачі кафедри (Цюняк О.П., Довбенко С.Ю., Копчук-Кашецька М.С.) взяли участь у онлайн-марафоні «Культура медійного діалогу в регіональному, національному та міжнародному контекстах», проведеного на базі Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка в межах грантового проєкту «МЕДІА&КАПСУЛИ». Ключові концепти  онлайн-марафону − ЄДНІСТЬ, СВОБОДА І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ПАРТНЕРСЬКА ВЗАЄМОДІЯ, ДІАЛОГ.

У своєму виступі професорка кафедри Оксана Цюняк зазначила, що з позицій сьогодення затребуваними на ринку праці є компетентні, відповідальні, конкурентоздатні фахівці, котрі володіють критичним мисленням, є ініціативними, креативними, соціально активними і професійно мобільними, грамотно і свідомо використовують засоби інформаційно-комунікаційних, цифрових технологій у власній професійній діяльності. Як показує досвід, цифровізація освіти змінює традиційну систему освіти у напрямі ефективного формування цифрової компетентності освітян. І саме інфомедійно-творчі активності, надзвичайно цікаві заходи, які проводилися в межах проекту,  сприяють формуванню цієї компетентності та медіаграмотності.

Захід засвідчив конструктивно-фаховий діалог здобувачів освіти, вчителів, викладачів закладів ЗСО, ЗФПО, ВО щодо реалізації інфомедійного компонента у програмах навчальних дисциплін у вищій школі та програмах шкільних предметів.

Культура медійного діалогу в регіональному, національному та міжнародному контекстах https://www.youtube.com/watch?v=vo48lzKTtYY