Успішний захист перших результатів наукового пошуку студентів заочної форми навчання як добрий старт до навчання в магістратурі Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника

30 травня 2022 року на Педагогічному факультет відбувся публічний захист курсових робіт студентів груп Поз-31, Поз-32, виконані за наукового керівництва професорів кафедри педагогіки початкової освіти Г. Білавич, О. Деркачової, О. Цюняк. Компетентна комісія належним чином оцінила не тільки зміст наукових робіт, оформлення результатів дослідження, а й виступи студентів та презентації наукових здобутків, відповіді на поставлені запитання, уміння дискутувати, володіння науковим мовленнєвим етикетом.
Виступаючи перед студентами, проф. Г. Білавич підкреслила важливість для здобувачів вищої освіти володіння компетентностями, які лежать у площині наукового пошуку, наголосила, що чимало наукових студентських робіт комісія відзначила як такі, що претендують на право називатися «мінідипломною роботою», оскільки в них не тільки здійснено глибокий аналіз теоретичних засад порушених проблем, схарактеризовано наукові здобутки вчених Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника університету, а й зроблено спробу проаналізувати практичний вимір наукових проблем, що розглядаються (до прикладу, проведено опитування на рівні констатувального етапу дослідження, описано педагогічний досвід закладів освіти Прикарпаття, увиразнено актуальність наукових проблем у контексті викликів, перед якими постала українська система освіти (пандемія, російсько-українська війна, дистанційне навчання тощо)), тому такі перші результати наукового пошуку студентів заочної форми навчання є чудовим стартом до навчання в магістратурі Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника, понад те, окремі студентки вже апробували основні результати дослідження у виступах на наукових конференціях, навіть міжнародного рівня.
З успішним захистом курсових робіт привітала студенток-третьокурсниць проф. О. Цюняк, яка виокремила важливість актуалізованих авторками наукових досліджень проблем у контексті розвитку НУШ, доц. І. Гуменюк, яка розповіла про особливості організації наукових досліджень під час навчання в магістратурі на кафедрі педагогіки початкової освіти.
З прикінцевим вітальним словом до здобувачок вищої освіти звернулася проф. О. Деркачова, яка, окрім іншого, відзначила ґрунтовні виступи та змістовні презентації студенток, розповіла про особливості підготовки майбутніх дипломних робіт, наголосила, над чим потрібно попрацювати окремим авторкам курсових робіт, а також нагадала про можливість публікування наукових тез і статей у збірнику наукових праць, який видає кафедра педагогіки початкової освіти.