Участь викладачів кафедри у швейцарсько-українському проекті

Завідувач кафедри педагогіки початкової освіти  Марія Оліяр та доцент Любомира Ілійчук стали учасниками швейцарсько-українського проекту “Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU”, у межах якого проводиться цикл семінарів-тренінгів для представників вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку за галуззю знань “Освіта”, спеціальністю “Початкова освіта”. Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини в Україні.

14-16 березня 2018 р. у  м. Ірпінь (Київська обл.) відбувся семінар-тренінг на тему «Формування громадянських компетентностей  майбутніх учителів початкової школи» (компонент  IV / Модуль А). Упродовж 9 сесій учасники розглянули ключові сфери, поняття та принципи ОДГ/ОПЛ,  шляхи організації навчання «для», «про» і «через» демократію, суть громадянських компетентностей, конструювання моделі громадянської компетентності для викладачів вищої школи, студентів та учнів, проблемно спрямоване навчання «Світове кафе» тощо.

Щиро дякуємо керівнику проекту, доктору педагогічних наук, професору Наталії  Протасовій,  модераторам семінарів-тренінгів! Було цікаво, креативно, інноваційно!