Тренінгові заняття зі студентами у рамках швейцарсько-українського проекту

Учасники міжнародного українсько-швейцарського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» завідувач кафедри педагогіки початкової освіти Марія Оліяр  та доцент Любомира Ілійчук  провели тренінгові заняття зі студентами груп ПОМХО-40 та ПОІ-42, ПОП-43. Студенти ознайомилися із ключовими поняттями і принципами ОДГ/ОПЛ,  змістом та структурою громадянської компетентності, основними питаннями освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ): навчання «про», «через», «для» демократії. «Вміння критично мислити, брати активну участь у суспільних процесах, поважати себе й оточуючих, протистояти негативним явищам, знати і відстоювати свої права та обов’язки, бути відповідальним за свої вчинки – ось ті основні риси, що характеризують громадянську компетентність», – зазначає завідувач кафедри М.П.Оліяр.

Особливо цікавими для студентів були  вправи та навчальні ігри («Букет квітів»,  «Правила групи», «Метод незавершених речень», «Візуалізація» та ін.), які можуть бути використані майбутніми вчителями під час практики та у майбутній педагогічній роботі як на уроках, так і в позаурочний час.

Вправи заходу сприяли збагаченню     професійних умінь та навичок студентів, їхньої загальної культури з метою розвитку демократичного громадянського суспільства.