Викладачі кафедри взяли участь у навчальних тренінгах в рамках проекту (MoPED) ПРОГРАМИ ERASMUS+ К2

Упродовж тижня (10-13 квітня 2018 року) викладачі кафедри – керівник академічної групи проекту в університеті, доктор педагогічних наук, професор Олена Будник та кандидати педагогічних наук, доценти Інна Червінська і Тетяна Близнюк – взяли участь у тренінгових заняттях у Краківській гірничо-металургійній академії (Польська Республіка), що відбулися в рамках проекту MoPED: «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP) програми ЄС Erasmus+ К2 – Розвиток потенціалу вищої освіти.

Учасників проекту ознайомили з прогресивними методиками електронного навчання, що використовуються в академії, особливостями організації наукової роботи викладачів, критеріями оцінювання якості освіти студентів і викладацької діяльності тощо. Розглядалися питання розвитку критичного мислення студентів, формування в них умінь розрізняти факт і суб’єктивне бачення, не піддаватися на маніпуляції у мережевому середовищі, розвитку медіаграмотності у студентів, а також негативних наслідків селфоманії.

Значна увага була приділена методам активного навчання засобами технології «Навчання через дію», що передбачає постановку проблеми, колективну взаємодію усіх учасників групи, співробітництво і кооперацію, зміну моделі викладача – співорганізатор, партнер, консультант.

Підсумком плідної роботи стало вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації. Отриманий досвід викладачі університету зможуть використати у підготовці педагогів до роботи в Новій українській школі.