Майбутні педагоги захистили практику

На педагогічному факультеті відбувся захист практики студентів ІУ курсу спеціальності «Початкова освіта (факультетський керівник практики – О.П.Цюняк). Метою практики є формування у майбутніх учителів початкових класів системи необхідних педагогічних умінь й навичок, фахових здібностей, необхідних для майбутньої професії в оптимально наближених до роботи за фахом умовах. Протягом шести тижнів майбутні педагоги мали можливість працювати із молодшими школярами у школах Івано-Франківська та інших областей України. Працюючи з дітьми, студенти-практиканти доклали чимало зусиль, творчості, винахідливості щодо організації освітнього процесу, дбаючи про фізичний, пізнавальний, моральний і творчий розвиток учнів. У процесі педагогічної практики майбутні фахівці ознайомилися зі щоденною роботою вчителя, виступили у ролі класного керівника.

На захисті четвертокурсники приємно вразили цікавими доповідями, креативними фото-звітами та мультимедійними презентаціями, розповідали про індивідуальні особливості оволодіння професійними уміннями, досвідом практичної діяльності, розповіли про освітні реформи та роботу у Новій українській школі, показали належний рівень теоретико-методичної підготовленості до реалізації професійних функцій, поділилися враженнями від самостійних педагогічних кроків у шкільній практиці. Студенти моделювали різноманітні проблемні ситуації, які виникали у школі, і шукали оптимальні шляхи їх вирішення.

На захисті були присутні: Благун Н.М.– доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти;  Цюняк О.П. – факультетський керівник практики, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки початкової освіти; Довбенко С.Ю.  – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки початкової освіти.

Студенти висловили вдячність викладачам Педагогічного факультету за надану їм теоретико-методичну підготовку та зазначили, що переконані у правильності вибору своєї майбутньої професії.

На завершенні захисту факультетський керівник практики Оксана Цюняк висловила подяку директорам шкіл, в яких проходили практику магістранти, учителям, які безпосередньо працювали із студентами-практикантами, викладачам-методистам та працівникам відділу виробничої педагогічної практики університету.