Викладачі кафедри привітали з Ювілеєм колег з Інституту Педагогіки Ягеллонського університету

Днями викладачі кафедри доктор педагогічних наук, професор Олена Будник та кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Близнюк взяли у заходах, приурочених 50-річчю створення Інституту Педагогіки Ягеллонського університету (м. Краків, Республіка Польща). Зокрема, на міжнародній науковій конференції “Якісна освіта та її педагогічні розвідки”, на якій були присутні також вчені з провідних університетів країни, а також Іспанії, Угорщини, України, Албанії, Чехії, Словаччини та ін., здійснено представлення результатів досліджень в освітній сфері, які проводяться в Польщі і закордоном, нових напрямів науково-педагогічних розвідок задля впровадження інновацій та надання якісних освітніх послуг, формування нової філософії освіти та вдосконалення методів викладання у підготовці фахівців.

Як член наукового комітету конференції проф. Олена Будник наголосила на взаємовигідній співпраці з колегами з Інституту педагогіки одного з найкращих університетів Європи задля примноження славних освітніх традицій, упровадження європейських підходів до підготовки нової ґенерації духовної та інтелектуальної педагогічної еліти. Зокрема, викладачі кафедри шкільної педагогіки та академічної дидактики Інституту Педагогіки Ягеллонського університету (завідувач доктор габ. Анна Сайдак-Бурска) упродовж останніх років активно працюють з нами над написанням спільних наукових публікацій, проектів, беруть участь у спільних семінарах, конференціях у рамках двостороннього обміну згідно Угоди про співпрацю. Під час роботи конференції проф. Олена Будник також поділилася своїми професійними напрацюваннями щодо використання методик змішаного навчання у вищому навчальному закладі, а також представила започатковані дослідження вчених Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рамках міжнародного проекту програми ЄС Еразмус+ KA2 «Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання (MoPED)» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Доцент Тетяна Близнюк як модератор англомовної секції для іноземних учасників у своєму виступі окреслила інноваційні методи і прийоми викладання англійської мови у підготовці майбутніх педагогів в умовах реформування системи освіти в Україні, взяла активну участь у дискусії з науковцями із інших країн щодо етнічного виховання в умовах глобалізації, раннього вивчення англійської мови, інформатизації освіти та інших актуальних питань науки і практики.

Сподіваємося, що добрі традиції педагогічної співпраці будуть продовжуватися і матимуть плідну перспективу.

Детальніше за посиланням:

http://www.dobraedukacji.confer.uj.edu.pl/o-konferencji

https://www.uj.edu.pl/wiadomosci/-/journal_content/56_INSTANCE_d82lKZvhit4m/10172/141406281