На кафедрі відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар

7 грудня 2018 року на кафедрі педагогіки початкової освіти відбувся між кафедральний науково-методичний семінар на тему  «Професійна  підготовка  майбутніх педагогів у вимірі нових освітніх реалій». У ході семінару обговорено питання  реалізації інноваційних підходів у навчанні та вихованні майбутніх учителів початкової школи, дидактичних аспектів фахової підготовки, організації  самостійної роботи студентів,  педагогічної практики тощо. Доктор філологічних наук, професор О.С.Деркачова представила підготовлені нею посібники  «8 есеїв про українську мову»   та  «7 есеїв про українську мову».

       Доктор педагогічних наук, завідувач кафедри теорії  і методики викладання філологічних дисциплін у початковій школі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Л.І.Ткаченко поділилася з присутніми досвідом організації навчально-виховного процесу на педагогічному факультеті, Школи професійного зростання, підготовки навчально-методичних підручників, посібників, матеріалів для Нової української школи, формування тематики дисциплін за вибором студентів, наукових гуртків і проблемних груп, альтернативних способів підготовки і  захисту магістерських робіт та ін.

      У ході семінару досягнуто домовленості про продовження співпраці між кафедрами Прикарпатського та Харківського педагогічного університетів, проведення спільних наукових конференцій, підготовку спільних наукових публікацій,  методичних розробок для вчителів тощо.