«Ніщо так не збагачує, як мандрівка» (М. Реріх)

            Перебуваючи в м Луцьку під керівництвом заступника декана педагогічного факультету з виховної роботи, доцента кафедри педагогіки початкової освіти Г.А. Русин, студенти ознайомилися з історичними місцями місцями  міста та отримали безліч позитивних вражень. Особливо запам’яталися  екскурсії в замку Любарта та храмі святого апостола Іоанна Богослова. Замок Любарта у Луцьку є одним із символів  Волині, його В’їзну вежу зображено на 200-гривневій купюрі. Сьогодні луцький замок належить до числа найкраще збережених фортець України та є головним об’єктом історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». На території фортеці  та в різних її частинах облаштовано музеї, регулярно відбуваються виставки й цікаві події.

          Також відвідали «Кафедральний собор Святої Трійці» та  Лютеранську кірху. Будинок з химерами не залишив байдужим жодного студента. Від побаченого перехоплювало подих . Споруду виконано з елементами еклектики, у ній поєднано різні архітектурні стилі. Прикрашають будинок скульптури відомих персонажів, святих, різних казкових героїв. Загалом там понад 500 скульптур.

         День пролетів надзвичайно швидко. Анатоль Франс влучно сказав:  “Подорожі навчають більше, ніж будь-що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає  більше, ніж десять років життя вдома”.