Профорієнтаційна робота на фестивалі освітніх інновацій “Освітній хайп”

Викладачі кафедри професор Олена Будник, доценти Тетяна Близнюк і Олег Довгий взяли участь у фестивалі освітніх інновацій «Освітній хайп», який відбувся 8 червня 2019 року у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. На фестиваль прибули освітяни,  представники влади та громадських організацій, діячі культури та школярі 7-11 класів – учасники освітнього проекту “Відкривай Україну” з Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей для того, щоб презентувати  соціально-культурні проекти, що змінюють міста. Ініціативні випускники шкіл також ознайомилися з спеціальностями, які можна здобути на педагогічному факультеті нашого університету, та можливостями щодо продовження роботи у проектах різних рівнів.

Значне зацікавлення у Виставковій зоні з ярмарком проектів і стартапів викликали освітні інновації, які були представлені нашими викладачами у рамках проекту програми ЄС Еразмус+ «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних технологій викладання – MoPED» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP). Ця проблема також стала предметом обговорення на локації “Світоглядне кафе”, де розгорнулися гострі дискусії щодо зв’язку візії громади із стратегією розвитку шкіл, відкритості шкіл до зовнішнього середовища: експертів, лекторів, викладачів, простору громади; співпраці школи й закладів вищої освіти та ін.

До Панельної дискусії як експерти долучилися професор Олена Будник та доцент Тетяна Близнюк, де поділилися досвідом з колегами щодо проблеми підготовки майбутніх учителів і підвищення кваліфікації педагогічних працівників у контексті вимог НУШ,  представили орієнтовний зміст нових курсів, які розроблено у рамках проекту MoPED і заплановано впровадити в освітній процес університету в осінньому семестрі 2019 року. З учасниками дискусії було також обговорено перспективи подальшої співпраці щодо поширення формальної та неформальної освіти. Зокрема, анонсовано можливості щодо впровадження освітніх інновацій, підвищення професійної майстерності, що будуть запропоновані педагогам реґіону в новоствореному інноваційному класі з використанням сучасного технічного обладнання та кращих європейських практик викладання.