Участь викладача кафедри у всеукраїнській акції “Бібліотеки повні людей”

30 вересня студенти І курсу педагогічного факультету під керівництвом доцента кафедри педагогіки початкової освіти Інни Червінської долучилися до акції #деньубібліотеці організованою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги, присвячену Всеукраїнському дню бібліотек. Відзначення на загальнодержавному рівні цього свята свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки ікультури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Під час заходу співробітники розповіли студентам про різноманітні адвокації в бібліотечній сфері, познайомили з організацією роботи різних відділів бібліотеки (відділ комплектування та наукової обробки документів, інформаційно-бібліографічний відділ, відділ інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення, науково-методичний відділ, відділ обслуговування науковою та навчальною літературою), з можливостями віртуального доступу до літератури та дистанційних форм організації пошукової діяльності. Адже завдяки Інтернету у фахівців книгозбірень з’явилася можливість запроваджувати нові, активні форми роботи.

Відрадно зауважити, що під час заходу студенти вивчали інформаційні ресурси та надбання бібліотеки в контексті вивчення нової дисципліни «Медіадидактика початкової школи», яке реалізується згідно Міжнародного проекту програми ЄС Еразмус + КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED». Студенти були не пасивними відвідувачами свята, а отримали можливість активного спілкування з друзями та книгами.

Цей день – чудова нагода глибше познайомитися з діяльністю Наукової бібліотеки університету, побачити можливості бібліотечної навігації, проговорити про функцію та місію книжки, зрештою, звернути увагу на інформаційні джерела та художні твори, адже без літератури якісне навчання студента неможливе.