Профорієнтаційні зустрічі з випускниками шкіл

Вестибюльні профорієнтаційні зустрічі у жовтні-листопаді

Кафедра педагогіки початкової освіти брала активну участь в організованих у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» профорієнтаційних заходах. З випускниками шкіл Івано-Франківська зустрівся доцент кафедри педагогіки початкової освіти, відповідальний за профорієнтаційну роботу  Олег Довгий. Так, в рамках цих зустрічей, Олег Ярославович упродовж жовтня-листопада профорієнтував випускників наступних шкіл:

–     Івано-Франківська спеціалізована школа I–III ступенів № 11 з поглибленим вивченням англійської мови;

–     Івано-Франківська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів № 2;

–     Івано-Франківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 16;

–     Івано-Франківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22;

–     Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням англійської мови;

–     Івано-Франківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28;

–     Івано-Франківський навчально-виховний комплекс “Школа-гімназія № 3” І-ІІІ ступенів.

Профорієнтація дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності більше підходить; допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію; оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

Найважливіша інформація, яку почули випускники шкіл від Олега Ярославовича і яка привернула їх увагу до спеціальності «Початкова освіта»:

– велика кількість місць для навчання за кошти держави, а, отже, можливість отримувати звичайну або підвищену стипендії;

– цікаве навчання (постійні зустрічі з відомими людьми (письменниками, акторами, священнослужителями, ..), поїздки та походи);

– отримання подвійних дипломів;

– навчання в магістратурі та аспірантурі;

– перспективи працевлаштування;

– можливості заочного навчання;

– можливості навчання за індивідуальним графіком.

Потенційні абітурієнти отримали профорієнтаційні матеріали (буклети, календарики) на пам’ять про спеціальності та спеціалізації Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та зокрема спеціальності «Початкова освіта», які допоможуть донести інформацію до батьків. Випускники шкіл були також проінформовані, що повна інформація та її постійне оновлення є на сайті нашого університету, який легко знайти в інтернеті. Проведена робота ще більше зацікавила випускників спеціальністю «Початкова освіта» та навчанням у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

Інформацію підготував Олег Довгий