Математичні змагання

16 грудня 2019 року на Педагогічному факультеті відбулися цікаві та креативні математичні змагання між декількома командами академічних груп факультету та Івано-Франківського коледжу Прикарпатського університету, організовані доцентом кафедри педагогіки початкової освіти Олегом Довгим.  Змагалися 5 творчих команд по 5 студентів від кожної групи: ПО-11, ПО-12, ПО-21, ПО-22, а також із коледжу ДО-11 – наймолодші учасники. Програма містила цікаві конкурси, перші три з яких були домашньою заготівкою.

I конкурс – зобразити математичну схему танцю та станцювати його.

II конкурс – скласти власний математичний вірш, який містив би математичне правило з курсу математики початкової школи. Розв’язування таких задач потребує особливого логічного мислення і часто не залежить ні від віку, ні від знання шкільної програми з математики.

ІІІ конкурс – підготувати декілька арифметичних задач підвищеної складності (з зірочкою) з підручника за початкову школу.  Крім того, задачі не повинні були містити громіздких обчислень.

IV конкурс – протягом хвилини письмово відповісти на запитання задачі, яку зачитував Олег Ярославович. Було багато різних задач для роздумів та розвитку логічного мислення.

Усі учасники команд виконали завдання  вчасно та відповідально. Помилялися почергово усі команди і без точних підрахунків здавалося, що нічия. Та журі визначило переможця з розривом у один бал – групу ПО-11 (її учасники: Олеся Бегін, Мар’яна Гривнак, Діана Прунько, Попелюк Христина та Курус Соломія).