Студенти педагогічного факультету відзначили День Українського Добровольця

14 березня в Україні відзначають День Українського Добровольця. Студенти групи ПО-21 педагогічного факультету під керівництвом доцента О.Я. Довгого провели виховний захід, присвячений Українським Добровольцям. На захід був запрошений український доброволець, поет, який і надалі захищає кордони України, – Олег Бородай. Ось один із його віршів, який був продекламований:

Цей день – пронизаний свинцем

і весь просякнутий тротилом,

червоний схід над небосхилом

та вітер, що шкребе лице.

А бій іде. Горить метал…

Земля двигтить від канонади,

війна показує принади –

зове на свій пекельний бал…

А десь – неонові вогні,

хмільний угар і дискотеки…

Летять із ірію лелеки…

Чомусь так боляче мені…

 (Олег Бородай).

Студентки Діана Прунько, Мар’яна Гривнак, Лілія Тюн, Анна Країло та Олеся Бегін розповіли  про Українських Добровольців, про історію захисту ними нашої незалежності, про виникнення Дня Українського Добровольця. Також під час заходу було продемонстровано відеоматеріали про добровольців на сході України у зоні  бойових дій.

Було проведено спільну хвилину мовчання на знак пошани до Українських Добровольців, які загинули, а також спільну молитву в супроводі відеокліпу з молитвою дівчинки про охорону добровольців та закінчення війни, який  представила доцент М.С. Копчук-Кашецька.

На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління, так як попередні покоління виховувалося на прикладі героїзму героїв Крут та Української Повстанської Армії.

На заході були присутні викладачі кафедри педагогіки початкової освіти, студенти різних курсів та гості. Кожен мав змогу поділитись своїми переживаннями, історіями та представити присутнім творчі роботи, що стосуються даної теми.

Ми вдячні Українським Добровольцям, бійцям, які пройшли пекло найтяжчих бойових операцій. Пам’ять про них завжди жива!

Слава Україні! Слава Українським Добровольцям!