Викладачі кафедри організували українсько-румунські курси підвищення кваліфікації для педагогів

19-21 та 26-28 квітня у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» відбулися дві серії курсів підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти м. Івано-Франківська і міст Сейну та Сігету-Мармацієй (Румунія) на тему «Інноваційні технології навчання в освітній діяльності педагога». Відповідно до даних електронної реєстрації було сформовано 2 групи із 50 педагогічних працівників: групи українських викладачів працювали офлайн із дотриманням усіх карантинних вимог, а команда Румунії долучилася до участі в тренінгах у режимі відеоконференції з допомогою Cisco WebEx.

В організації та проведенні заходів взяли участь викладачі кафедри професорка Олена Будник і доцентка Тетяна Близнюк, які ознайомили учасників із особливостями впровадження інноваційних методик у викладанні STEM-дисциплін, зокрема: застосування Smart-технологій в освітньому процесі, використання віртуальних  лабораторій, цифрових ресурсів для дистанційного навчання, особливості формувального оцінювання результатів навчання здобувачів освіти та ін.

Курси для педагогічних працівників були організовані за ініціативи Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради на виконання міжнародного проєкту “STEM-освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” 2SOFT/1.1/23, що співфінансується у рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020. Усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації загальним обсягом 30 академічних годин.