Доцент кафедри Любомира Ілійчук взяла участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми сучасного підручника: ключові компетентності та предметні навички»

20-21 травня 2021 р. доцент кафедри Любомира Ілійчук взяла участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми сучасного підручника: ключові компетентності та предметні навички», яку Інститут педагогіки НАПН України спільно із закордонними науковими установами й закладами проводить традиційно в травні до Дня науки в Україні. Метою наукового заходу є висвітлення й апробація результатів наукових досліджень з проблеми підручникотворення та презентація вітчизняного і зарубіжного досвіду створення сучасних навчальних видань для дошкільної, загальної середньої, спеціальної та вищої освіти. Цього року у науково-практичній конференції взяли участь українські та закордонні вчені, науково-педагогічні та педагогічні працівники, докторанти, аспіранти, здобувачі, видавці навчальної літератури, представники органів державної влади і громадських організацій, які досліджують проблеми створення і впровадження сучасних підручників в освітній процес закладів освіти.

У рамках конференції Любомира Ілійчук взяла участь у роботі круглого стола «Науково-методичне забезпечення початкової освіти: інноваційні розробки, перспективи та досвід підручникотворення». Під час виступу було наголошено на необхідності комплексного підходу до проблеми підручникотворення, пошуку ефективних механізмів розроблення підручників, відбору і проведення їх експертизи для надання грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» та вибору закладами освіти для впровадження в освітній процес. Будучи експертом МОН України із проведення експертизи підручників для початкових класів НУШ, Любомира Ілійчук поділилася своїми спостереженнями і думками щодо створення сучасних підручників та подальшого їх впровадження у шкільну практику.