Професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О. С. взяла участь у спеціальному випуску телевізійного ток-шоу «Позиція Галичини» (ОТБ «Галичина») в якості спікерки.

26 жовтня професорка кафедри педагогіки початкової освіти Деркачова О. С. взяла участь у спеціальному випуску телевізійного ток-шоу «Позиція Галичини» (ОТБ «Галичина») в якості спікерки. Саме цього дня в Івано-Франківську відкрилася виставка найвідоміших картин Тараса Шевченка; передача була присвячена цій унікальній події, а також значенню та впливу еліти на державний поступ.

Ольга Деркачова у своєму виступі наголосила на важливості освіти, як шкільної, так й університетської, а також на важливості виховання у формуванні еліти, розповіла про роль еліти у формуванні національно свідомого громадянина, зробила невеличкий екскурс в історичне минуле, наголосивши, що однією з причин українських поразок було мовчання української еліти там, де мовчати не можна було. Також професорка звернула увагу на особливу роль Шевченка як представника контреліти у формуванні майбутньої української еліти.