Практичний воркшоп та профорієнтаційна онлайн-зустріч з педагогами та учнями гірських шкіл Білоберізької територіальної громади

У рамках всеукраїнського тижня, присвяченого проблемам безпеки в Інтернеті, професорка кафедри педагогіки початкової освіти педагогічного факультету Інна Червінська провела практичний воркшоп для педагогічних працівників та учнів закладів загальної середньої освіти гірської  Білоберізької територіальної громади.

Модераторами зустрічі виступили також Галина Дмитроняк, начальниця відділу освіти, молоді й спорту Білоберізької ТГ,  Марія Дудидра, директорка Білоберізького ліцею. До заходу долучилися педагоги та учні старших класів  гірських ЗЗСО.

 Зустріч розпочалася із відеозвернення доктора політичних наук, професора, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди. Після звернення ректора учасників зустрічі ознайомили зі  спеціальностями, які можна здобути у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, зокрема, на педагогічному факультеті; озвучили правилами прийому на навчання.

Особливу зацікавленість у старшокласників викликав студентський путівник. Адже студентський путівник – це справжній довідник, який дає роз’яснення  на будь-яке запитання, що може виникнути до, під час, або після тестування.  У ньому зібрано всю потрібну інформацію, яка для зручності так і згрупована – за форматом   «запитання- відповіді».
З метою полегшення  пошуку потрібної сторінки на сайті, текст у путівнику підкріплений лінками.  А для поціновувачів різноманітних гаджетів є QR-коди.  То майбутні абітурієнти зможуть з легкістю зорієнтуєтеся в часі та інформаційному просторі вступної компанії.

Також під час зустрічі тренером з медіаосвіти та медіаграмотності Інною Червінською для педагогічних працівників ЗЗСО було проведено практичний воркшоп з елементами тренінгу на тему: «Безпечний інтернет.
Медіаграмотність учасників освітнього процесу».  Під час якого педагоги й учні ознайомилися з варіантами використання цифрових та медійних технологій в освітньому процесі, правилами безпеки в кіберпросторі, взяли участь в онлай-опитуванні, долучилися до роботи на ігрових тренажерах.

Заходи такого рівня,  – відзначає одна з модераторок зустрічі Галина Дмитроняк, сприятимуть професійному зростанню педагогів, підготують школярів до безпечної онлайн комунікації в сучасному кіберпросторі. А також вже вкотре підтверджують тісну співпрацю Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з освітяни гірських регіонів Українських Карпат.