Профорієнтаційна онлайн-зустріч із випускниками Богородчанського ліцею №2 «Вишивка єднає українців»

19 травня 2022 р. викладачами кафедри педагогіки початкової освіти Оксаною Цюняк, Світланою Довбенко, Марією Копчук-Кашецькою організовано захід профорієнтаційного спрямування на тему «Вишивка єднає українців». Назва заходу символічна, оскільки захід розпочався із привітання усіх із святом, яке  українці традиційно святкують у третій четвер травня – Всесвітнім днем вишиванки.

Онлайн-захід об’єднав викладачів та студентів педагогічного факультету, вчителів, випускників Прикарпатського університету та одинадцятикласників Богородчанського ліцею №2. Велика вдячність соціальному педагогу Лілії Журавській (випускниці Прикарпатського університету) за сприяння у організації зустрічі зі здобувачами освіти і за багаторічну співпрацю.

Цікавими і пізнавальними були виступи третьокурсниць педагогічного факультету Мар’яни Перчик, Ангеліни Павлюк і Надії П’ятки. Мар’яна Перчик розповіла присутнім про українську вишиванку, яка нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури.  Ангеліна Павлюк визначила певне значення кожного кольору і елементів на вишиванці. Надія П’ятка запропонувала випускникам створити текстовий вишиваний орнамент, використовуючи програму Ornament Name.

У своїх виступах викладачі окреслили переваги професії вчителя початкової школи, розповіла про стипендіальні програми для талановитих студентів, ознайомили одинадцятикласників із правилами прийому до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Зустріч відбувалася у теплій творчій атмосфері й залишила приємні враження від спілкування. На завершення зустрічі викладачі подякували керівникам, учителям та учням ліцею за участь у заході, відповіли на запитання випускників.