Профорієнтаційна зустріч із випускниками Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради Івано-Франківської області «МІЙ ВИБІР-МОЄ МАЙБУТНЄ»

Нині Україна переживає не найкращі часи – нам знову й знову доводиться боротися за свою соборність та національну ідентичність. Війна поставила перед українцями низку складних запитань, на які ще доведеться знайти відповіді. Але в одному ми впевнилися  – УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Проблема вибору професії для молоді завжди була актуальною і є на часі  в сучасних умовах, в умовах війни. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини.

23 вересня 2022 р. професорка кафедри педагогіки початкової освіти Оксана Цюняк мала нагоду поспілкуватися із випускниками Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради Івано-Франківської області про вибір майбутньої професії.  Зустріч розпочали із вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Учні 9-11 класів з цікавістю слухали інформацію про Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, який є не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки. Присутні переглянути відеозвернення доктора політичних наук, професора, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди; дізналися про умови вступу, особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного навчання, студентське дозвілля, можливість навчатися за програмою подвійних дипломів тощо.

У своєму виступі професорка кафедри зазначила, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є класичним університетом і декілька років поспіль входить у ТОП-20 кращих університетів України, у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківщини.

Цікавою для майбутніх абітурієнтів була інформація про студентське життя на педагогічному факультеті. Оксана Петрівна презентувала фотоматеріали результатів навчально-виховної діяльності здобувачів вищої освіти, їхньої науково-дослідницької та волонтерської роботи.

Сподіваємося, що отримана інформація допоможе юнацтву у виборі майбутньої професії. Дякуємо дирекції ліцею, директорці Горлаті Володимирі Миколаївні, педагогічному колективу за сприяння у організації зустрічі із здобувачами освіти та плідну співпрацю.

Будьмо єдиними у прагненні бачити Україну вільною, незалежною, суверенною державою. Разом ми здатні на великі досягнення і перемоги.

СЛАВА НАШИМ ЗАХИСНИКАМ! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

 

Інформацію підготувала

докторка педагогічних наук, професорка Оксана Цюняк