Продовжується робота викладачів кафедри у швейцарсько-українському проекті «DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні»

23-24 квітня 2018 року завідувач кафедри, доктор педагогічних наук Марія Оліяр взяла участь  у  семінарі-тренінгу  для викладачів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку за галуззю знань «Освіта» спеціальністю «Початкова освіта», «Формування громадянських компетентностей у майбутніх учителів початкової школи»,  Компонент IV / Модуль Б. Тема семінару «Навчання «ЧЕРЕЗ»: формуємо демократичне навчальне середовище».

У ході семінару відбулося 5 сесій: Сесія 1. Як учити демократії? Що таке компетентнісний розвиток? Чому дорослі та діти вчаться по-різному? Сесія 2. Демократичний урок: фрагмент навчального заняття з ОДГ/ОПЛ. Сесія 3. ОДГ/ОПЛ в дії. Сесія 4. Формування демократичних цінностей у шкільній практиці: оцінка уроку крізь призму портфоліо майстер-тренера з ОДГ/ОПЛ. Сесія 5. Пізнавальний підхід до навчання демократії. Навчання «про» демократію «через» демократію.

Учасники семінару-тренінгу відвідали уроки в пілотних школах проекту, а також обмінялися досвідом упровадження  методики формування громадянських компетентностей  студентів та їх підготовки до громадянського виховання молодших школярів із учасниками проекту з ВНЗ і педагогічних коледжів різних регіонів України.