Екологічний захід на тему: “Не купуватимемо – не рубатимуть”.

Сьогодні неможливо уявити собі життя сучасної людини без лісів і тієї продукції, якою вони забезпечують. Та в найбільшій небезпеці – молоді деревця шпилькових порід в передноворічний період. І прикро, що нищать їх, рубають. Тому з метою підвищення екологічної культури, виховання гармонійно розвинутої особистості молоді, дбайливого ставлення до природи, розвитку творчих здібностей студентів з ініціативи доцента кафедри педагогіки початкової освіти Олега Довгого 20 грудня 2018 року у актовій залі педагогічного факультету проведено екологічний захід на тему: “Не купуватимемо – не рубатимуть”.

Мета заходу полягала у актуалізації проблеми вирубування лісів, а саме хвойних дерев, а також поінформованості молоді щодо шкідливих наслідків передноворічних вирубувань ялинок. Активними учасниками дійства були студенти педагогічного факультету та Івано-Франківського коледжу. На свято також завітали учні початкових класів шкіл м. Івано-Франківська.

Головною подією свята став конкурс новорічних композицій, які повинні стати альтернативою живій ялинці. Різноманітні ідеї було втілено у реальність, ялинки та новорічні композиції виділялися своєю оригінальністю та простотою у виконанні, а головне вони не потребують великих затрат грошей чи часу. Крім того, студенти продемонстрували власноруч створені мультфільми та відеофільми на дану тематику, декламували вірші. Святковості додали заходу пісні про ялинки. На заході панувала святкова передноворічна атмосфера.