Захід до Всесвітнього дня Землі

Зупинися , людино, на мить…

І відчуй, як планеті болить.

Як із серця крик вирина –

Зупинися, Земля в нас одна! 

 24 березня 2021 року студенти групи ПО-22 під керівництвом доцента кафедри педагогіки початкової освіти Олега Ярославовича Довгого провели захід на тему «Всесвітній день Землі». Студенти показали, як важливо берегти нашу чудову планету, адже Земля – це дар, подарований Богом!

 Ведучі дійства – Перчик Мар’яна та Стрілка Діана розповіли про історію свята та створили атмосферу, яку доповнили Павлюк Ангеліна, Пилипів Марія, П’ятка Надія, Мерена Вікторія, Бобецька Тетяна, Фіртась Любов та інші студенти групи ПО-22. Додала особливого відтінку екологічна пісня у виконанні учня 7 класу ліцею №21 Івано-Франківської міської ради Максима Довгого. На святі звучали авторські вірші доцента кафедри педагогіки початкової освіти О.Я. Довгого Олега Ярославовича та професорки кафедри Н.М. Благун. Також власний вірш представила мама однієї із студенток, випускниця Педагогічного факультету, учителька Наталія Пилипів. Під час свята було розкрито найбільші екологічні проблеми та методи боротьби з ними. Для багатьох людей стало новинкою існування спорту під назвою «Плогінг».
На завершення дійства виступила завідувачка кафедри педагогіки початкової освіти, докторка педагогічних наук М. П. Оліяр, яка зазначила необхідність проведення таких екологічних заходів, адже вони нагадують кожному із нас про те, що ми повинні з великою повагою ставитися до природи, до нашої прекрасної Землі. Марія Петрівна також розповіла усім присутнім про “найвпливовішого підлітка” планети – Грету Тунберг, яка стала “месією” екологічного руху.