Професорка Деркачова О. С. взяла участь у програмі «Позиція «Галичини» на ОТБ «Галичина», присвяченій 150-річчю з дня народження Василя Стефаника.

Професорка кафедри Деркачова О. С. взяла участь у програмі «Позиція «Галичини» на ОТБ «Галичина», присвяченій 150-річчю з дня народження Василя Стефаника. На етері були присутні Василь Стефаник – правнук новеліста, Мотря Стефаник – невістка середущого сина письменника Кирила, які розповіли про збереження родинної пам’яті про Василя Стефаника. Василь Гладій, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради, народний депутат України, та Володимир Федорак, начальник управління культури, національностей та релігії Івано-Франківської ОДА, розповіли про заходи на відзначення ювілею.

Серед гостей програми були викладачі та студенти Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, які розповіли про заходи, які проводилися в університеті на відзначення ювілею, а також поділилися своїми роздумами щодо творчості видатного українського новеліста, про особливості сприйняття його творів людиною ХХІ століття.